gedichten light verse quirien workshops onderwijs verzen humor middelbare school middelbare scholieren vmbo mbo havo vwo onderbouw bovenbouw primair onderwijs gedicht quirien van haelen rijm metrum workshop les cursus light verse poetry slam gedichten

Quirien, wie is dat eigenlijk?

Nederlands beeldschoonste rijmdichter

✧✧

BIOGRAFIE

Quirien van Haelen (1981) is de dichter van de zapgeneratie. Een performer die op swingende wijze zijn publiek van de ene climax naar de andere leidt. Quirien schrijft en publiceert pas in 2001 zijn eerste gedicht, maar staat binnen twee jaar op elk Nederlands podium. In 2004 wordt hij als jongste dichter opgenomen in De dikke Komrij, terwijl zijn solodebuut dan nog niet eens uit is. Hij schreef voor literaire bladen, maar ook voor BNN en MTV. En hij is Nederlands eerste en enige dichter met een kledingsponsor. Zijn gedichten zijn voor een jong publiek. In Testosteron laat hij zich van zijn meest puberale kant zien in masculiene verzen. In zijn laatste bundel Zap bekritiseert en bejubelt hij de zapgeneratie.

BIBLIOGRAFIE

Opgesomd staat netjes
Quirien van Haelen,  24 pagina's, Uitgeverij Literair station Venlo, Venlo. 2012. 2,50. Alleen te koop in No Smocking Machine

Zap
Quirien van Haelen, 64 pagina's, Uigeverij De Contrabas, Utrecht. Maart 2010. 12,50. Koop Zap snel.

Losjes gebonden
Speciaal pseudoniem: Quinty  Leeuwenvacht,  64 pagina's, Uitgeverij De Contrabas, Utrecht. februari 2009. 12,50. Koop  nu.

Testosteron
Quirien van Haelen, 83 pagina's, uitgeverij Liverse, Dordrecht. 2e druk 2009. Illustraties Tijs Hendrikx.  12,95. Koop meteen.

Vader & Zoon
Quirien van Haelen en Frits Criens. 106 pagina's. Uitgeverij Liverse, Dordrecht. Tweede druk, 2009. Koop hem vandaag nog.